SEO оптимизация на сайт за търсачки. Оптимизиране на уеб сайт.

SEO оптимизация на сайт за търсачки – що за понятие е това и дали днес всеки един сайт в мрежата се нуждае от надеждно SEO развитие – класиране в резултатите от търсене в търсачки като Google и последваща поддръжка на тези резултати? По своята същност услугата по оптимизация на сайтове е комплексна и в себе си съдържа голям набор от средства и техники, благодарение на които един сайт става популярен, откриваем в търсачките и получава таргетиран трафик от тях! Добре оптимизираните сайтове покриват всяко едно от изискванията на търсачките, за присъствието си в мрежата и достигането до верните, точните потребители. Освен популярност, оптимизацията спомага за по-голямата добавена стойност на проекта, а погледнато в детайли се започва от неговата бързина и се стига до неща като потребителската удовлетвореност и добрата конверсия на резултатите и добро ROI. SEO оптимизация на сайт е услуга, от която всеки един онлайн проект, независимо дали сега се лансира сега или има дълга история, се нуждае задължително!!! SEO на сайтове в миналото беше доста по-различна, от тази която се налага на специалистите да извършват днес. В следващите редове ще Ви представим съвсем ясно и точно динамиката на развитие и сложността на самата оптимизация за сайт и това, което я описва адекватно днес! Ще разберете еднозначно (ще се постараем адекватно това да стане на разбираем език) SEO оптимизация се прави от професионалисти, за да бъде ефективна, та ако искате кажете и безопасна, ергономично направена и поддържана.

Да започнем генерално и изначално – ма ли нужда сайта Ви от оптимизация и каква е разликата между SEO 1.0 и 2.0?

Поглеждайки към задачите, целите и техническото обезпечение – функциите на един сайт представен в онлайн пространството, той цели да популяризира дадена марка, продукт, услуга, мое да информира / продава и е дори лице пред обществото на дадена фирма (неминуема част от електронния и PR и нейната онлайн репутация). За да стане това факт обаче, нужно е сайта да бъде достатъчно видим и оттам да стане трайно предпочитан от потребителите в мрежата, да задържа вече посетили го и да „вербова“ нови клиенти. Повечето SEO специалисти са на мнение, че по-голяма сила от тази на органичния трафик няма онлайн! Защо? Защото единствено органичния трафик в мрежата е толкова лесно конвертируем. Стигаме до извода, че органичните резултати и трафика формиран след намиране на сайт след търсенето му в мрежата, са двете взаимно свързани неща най-търсени като ефект от всички интернет предприемачи (притежатели на сайтове, маркетолози занимаващи се с даден интернет проект). Повторно ще попитате – защо? Защото реалният шанс потенциален клиент да кликне на сайта ви от резултатите от органично търсене е много по-голям, да не говорим, че така (за разлика от присъствието в платените резултати от Google Adwords) много потребители си градят мнение за статуквото, за „тежестта“ на фирмата и така като следствие идва и по-високата степен на доверие в проекта. Да го кажем отново „за току що влезлите в аулата колеги :)“ органичното търсене може да се повлияе максимално ефективно именно от оптимизация на сайт от професионалисти.

SEO е услуга, която определено е много добра инвестиция и то с висока възвръщаемост във времето. Самият процес на оптимизация за всеки проект и сайт е различен – няма фиксирана цена на услугата, обща стойност и набор от задължителни мерки и действия. Всичко се определя от вида на сайта, бранша на бизнеса, целевата група клиенти и самите цели на СЕО оптимизацията. Оптимизацията на сайтовете за търсещи машини е една от най-популярните WEB маркетинг услуги по целия свят и всяка секунда се появява и оптимизира нов сайт в мрежата казано отговорно и заявено буквално.

Фактите сочат, че неоптимизирани добре сайтове в OnSIte (онсайт) частта си / с цялостна лоша структура / – нямат шанс да се класират на първите позиции в търсачките. Освен това на фона на казаното току-що – над 90% от кликовете на търсещите клиенти са именно за сайтове ситуирани на първите места в търсачките от органично търсене. Тоест без оптимизация по поправка на бъговете, софтуера, текста няма шанс да осъществите SEO процеса и така забравяме за реален конвертируем трафик!

Seo Search Engine Optimization Searching Concept

OffPage SEO е заниманието по набавяне на връзки и бранд сигнали от нета за Вашия проект. Линкове и цитирания в релевантни, важни за индустрията или сферата Ви на услуги сайтове е важна част от реализацията на SEO. Следват сигналите от социалните мрежи, коментари в онлайн издания, сайтове за ревюта и класации в интернет.

Другото делене е в исторически план – преди „во време оно“ или SEO 1.0, както специалистите го наричат – беше достатъчно да се оптимизира за ключовите думи и фрази, които внимателно сме подбрали в семантичното си ядро. Тоест линкването на подобни ключови думи към началните страници на сайтовете от източници с различен произход в мрежата (често и произволни можеше, неподбрани добре!) беше достатъчно да се появи сайта ни на предни позиции в Гугъл. Но, не и днес. Плътността на ключовите думи и линкването им към сайта без спазване на анкор (ancor text) съотношението накрая не са достатъчен критерии за „доброто ранкване“ на сайта в SERP. Така стигаме до съвременният вариант на SEO – SEO 2.0, където всичко зависи от по сериозната конкретика в изискванията за удовлетворяване на потребностите на онлайн потребителя (нещо, за което дефакто, търсачките се грижат), заради което менят и усъвършенстват алгоритмите си)! Разбира се оптимизаторите на сайтове първо се питат, каква е темата на самият сайт и какво ще търсят евентуално потребителите от него, като цел и каква информация потребяват и как представена им допада? Освен гъстотата на ключовите думи, днес вече е важна стойността на текстовете, полезността на съдържанието в един сайт (така стана вече днес, за да ни спори намирането на правилният сегмент потребители за сайта), usability интерфейса му, правилното софтуерно обезпечаване и добрия избор на хостинг партньор! On Page и On Site оптимизацията вече са неотменна част от search marketinga и несъмнено са част от комерсиялния успех на дадена фирма или организация.

Накратко оптимизацията на сайтовете днес цели да направи така, че не само фасадата / дизайна на сайта да се хареса на потребителя, но и проекта да е намираем сред огромната конкурентна маса в мрежата и от там да конвертира добри печалби за притежателите му. Важно е и сърфиращият лесно и интуитивно да навигира из сайта, като се задържа правилно и дълго / трайно интереса му. Не на последно място навигацията да бъде интуитивна и ергономична, а клиента да си създаде доверие към предлаганите услуги / продукти по страниците на даденият сайт. Чрез добро преживяване на потребителите в сайта, постигате всъщност и челно класиране в търсачките (нещата са в правата и обратната посока) – понеже те се интересуват, доколко потребителите харесват един сайт (колко време стоят по страниците му, говорим и за персонализираното търсене, за локално такова), за да го класират по-напред в резултатите си.

Предимствата на SEO оптимизация на сайт за търсачки и етапи

Оптимизацията ще направи сайта Ви перфектен за намиране и от там като следствие за надлежна употреба от потребителите в мрежата. Както казахме по-горе обаче балансът на SEO със спазване на изискванията за вярна структура на сайта, неговият код (спазване на стандартите за ползваемост) е пътя към успеха (можем да добавим и интернет рекламата като Google Adwords и Facebook Ads и др.). В началният етап на развитие на сайта Ви, СЕО ще ви помогне да се класирате в топ позициите и ще ви помогне да привлечете нови потребители. SEO се прави регулярно, с търпение, защото за е малко е бавно (това го налага Google, това с темпото, а за честотата на действията по оптимизация се чете всеки ден, как, кога и по колко, няма „древни“, а само съвременни рецепти, утре може да е друго, други ден да е вече грешно и фатално за проекта ви в нета). На по-късен етап, благодарение на СЕО оптимизацията ще задържите потребителите си и ще затвърдите репутацията на бранда си онлайн.

Възползвайте се сега от услугата ни SEO оптимизация на сайт за търсачки и бъдете лесно намираеми в нета, от там известни, успешни печеливши!