fbpx

SEO оптимизация на сайт за търсачки.

Уеб Дизайн България в SEO агенция с дългогодишен опит. С нашият малък, но сплотен SEO екип, можем да ви помогнем да увеличите крайните си резултати с SEO кампания, която е специално създадена за вашия бизнес. Започнете да печелите от по-релевантен, органичен трафик към вашия уебсайт още днес с нашите услуги за оптимизация на търсачките.

Теория, Често Задавани Въпроси, ЗА Услугата, Етапи на работа при seo оптимизация

ЗАЩО SEO оптимизация?

Днес 55 процента от бизнеса инвестират в услуги за професионална SEO оптимизация за търсачки (Search Engines Optimization - SEO). Преди вашата компания дори да помисли за SEO услуги, обаче е от решаващо значение да отговорите на тези два въпроса: Какво представляват SEO услугите и какво трябва да включват услугите на SEO компания?

Готови ли сте да научите за значението на SEO услугите, както и какво да очаквате, когато наемете SEO агенция ? Продължавай да четеш! Или, ако имате въпроси, свързани с SEO услугите на нашата компания , можете да се свържете с нас онлайн или да се обадите на 0888 55 71 55, за да говорите с опитен стратег.

Определение на SEO услуги

SEO услугите са услуги, които обикновено се предлагат от SEO агенция и помагат на вашата компания да успее в оптимизацията на търсачките . С SEO вашият бизнес иска да увеличи видимостта си в резултатите от търсенето в търсачки като Google и Bing. Специално се фокусирате върху резултатите от търсенето, свързани с вашата компания, продукти, услуги или индустрия.

Пример за SEO услуги

Например, пекарна може да използва SEO за класиране при търсения като:

Пекарна за хляб

Безглутенова пекарна

Хлебни бисквитки по поръчка

Пекарна за сватбени торти

Тъй като търсачките като Google разчитат на повече от 200 фактора, за да определят класирането или позицията на уебсайт в резултатите от търсенето, то се изисква значителен опит, за се успее в SEO. Ето защо много фирми си партнират с доставчик на SEO услуги.

SEO услуги, които предлагат SEO агенциите

В годините, откакто търсачките като Google и Ask Jeeves стартираха, алгоритмите на търсачките претърпяха множество актуализации и иновации. Ето защо много SEO компании предлагат специализирани SEO услуги , помагащи на бизнеса в конкретни (и конкурентни) индустрии да успеят. 

Няколко примера за някои от най-често срещаните SEO маркетингови услуги включват:

Местно SEO

SEO за електронна търговия

Гласово SEO

За много компании традиционните SEO услуги предоставят всичко необходимо за успех. Ако сте местен или магазин за електронна търговия, обаче, услугите за местна и електронна търговия SEO предлагат конкурентно предимство, което може да увеличи ефекта от вашата SEO стратегия.

7 неща, които трябва да включват услугите на вашата SEO компания

След като вече знаете дефиницията за SEO услуги, от съществено значение е да прегледате услугите, предоставяни от SEO компании. Въпреки че всяка агенция е различна, вие искате да си партнирате с доставчик, който предлага пълния пакет, когато става въпрос за SEO.

Докато сравнявате агенциите, съсредоточете се върху SEO услугите, които включват следното:

1. SEO ОДИТ

Услугите на всяка SEO компания трябва да включват SEO одит .

Със SEO одит вашият доставчик на SEO разглежда задълбочено текущата ви стратегия. Дори да нямате SEO стратегия, вашата агенция ще оцени уебсайта Ви от SEO гледна точка, като погледне къде има тя силни моменти и къде може да се използват подобрения.

Въпреки че можете да се възползвате от безплатните инструменти за SEO одит , те не предоставят на вашия бизнес същата представа като екип от SEO специалисти. Ето защо SEO услугите трябва да включват одит. Ако не го направят, това показва липса на подготовка и инвестиции в знание и инструменти от вашата кандидат SEO компания.

Отсъстващ SEO одит може също да подскаже, че вашата агенция не планира да създава персонализирана стратегия за вашия бизнес. Вместо това те използват шаблон, поради което не искат да отделят време за одит на вашия сайт.

Най-добрите стратегии са съобразени с вашия бизнес, вашата марка и вашата аудитория.

Анализ на скоростта на сайта / Site Speed Analysis

Content Grade / Качество на съдържанието

URL Optimization Check / Проверка на оптимизацията на URL 

Page Link Audit / Одит на беклинкове към вашия сайт

2. АНАЛИЗ НА КОНКУРЕНТИТЕ

Без значение колко трясно нишова е вашата индустрия, вие трябва да поискате анализ на конкурентите в пакета поръчвани SEO услуги. С инструментите за анализ на конкуренцията вашата SEO компания може да открие онлайн и офлайн конкуренти. Този анализ може да ви даде обратна врузка за прилаганата дотук, вашата стратегия, като ви помага да се възползвате от прилагане на добри практики от или директно от слабостите на конкурента.

Докато много SEO агенции включват първоначален анализ на конкурента в своите услуги, то вие се старайте да си партнирате с компании, които правят анализи на конкуренти редовна, като част от техната стратегия за правене на SEO за вас. Те трябва да оценяват непрекъснато вашите конкуренти, като винаги търсят и забелязват възможности.

Уеб Дизайн България например анализира вашите конкуренти на всяко тримесечие. Този проактивен подход ни позволява да създадем конкурентни стратегии за нашите клиенти, което е довело до спечеленото доверие от клиентите.

3. ИНДИВИДУАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА ВСЕКИ КЛИЕНТ

Персонализираната стратегия е основен компонент определящ качеството на SEO услугите. Когато имате персонализиран подход,  за вашия бизнес, можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си (ROI) от SEO . Това означава повече обаждания, поръчки и посещения във вашата компания.

Ако инвестирате в SEO услуги, трябва да ви се гарантира, от вашатаSSEO агенция, че тя предоставя персонализирана стратегия. Така е точно и адекватно, въпреки че много SEO компании, особено тези, които популяризират „евтини“ SEO услуги , предоставят copy - paste стратегии.

С подхода за copy-paste към SEO, вашият бизнес не получава максимална възвръщаемост на инвестициите. В повечето случаи компаниите не се появяват на първата страница с резултати от търсенето с тези видове стратегии, което не помага на вашия бизнес, защото само 25 процента от потребителите надхвърлят първата страница с резултати от търсенето.

Ето защо вашият екип трябва да инвестира в услуги от SEO компании, които предлагат персонализирани стратегии.

4. OFF SITE SEO ОПТИМИЗАЦИЯ

Когато инвестирате в SEO услуги, вашият пакет трябва да включва Off Site SEO оптимизация / оптимизация извън страницата / сайта (външна SEO оптимизация) . Външната SEO оптимизацията се отнася до фактори за оптимизиране извън вашия уебсайт, които влияят на класирането ви в резултатите от търсенето.

Обратните връзка / back links помагат за класирането ви в резултатите от търсенето. Вашият бек линк профил като справка, представя количеството и качеството на уебсайтовете, които водят към вашия сайт. Блогърът с храни, например, може да се свърже с вашия уебсайт, когато споделя персонализираните сладкиши, бисквити, които сте направили за тяхната сватба.

Като част от услугите на SEO компания, те често предоставят следното за SEO извън страницата:

Популяризиране на съдържанието на вашия уеб сайт пред блогъри и уебмастъри

Разработване на съдържание за споделяне за блога на вашия сайт

Мониторинг на споменаванията на вашата компания в социалните медии от потребители и влиятелни лица

Оптимизиране на Google My Business профил

Ако не знаете дали SEO агенция или корпоративна SEO агенция предлага Off Site SEO оптимизация с техните SEO услуги, просто попитайте! Те могат да предоставят на вашия екип план на това, което включват техните SEO услуги, както и методите за постигане на конкретни резултати. По този начин вашият персонал може да вземе адекватно решение при избора на тази агенция .

5. ОПТИМИЗАЦИЯ НА СТРАНИЦАТА - ON SITE SEO ОПТИМИЗАЦИЯ

Оптимизирането на самия сайт е друг критичен компонент от значението на SEO услугите. С On Site SEO оптимизацията, вашата SEO агенция следва се фокусира върху оптимизирането на функциите на вашия уебсайт за търсачки като Google.

Няколко примера за някои резултати на SEO услуги на страницата включват:

Актуализиране на мета заглавия, мета описания и H тагове

Одит на информационната архитектура, пренасочванията и вътрешната структура на свързване на вашия уебсайт / Internal Links

Създаване на карта на сайта / XML SIte Map

Оптимизиране на изображенията на вашия сайт според най-добрите практики

Проучване и оптимизиране на вашия уеб сайт търсени високочестоно / конкурентни / подходящи ключови думи

Анализиране на ползваемостта / usability, скоростта и дизайна на вашия сайт

В повечето случаи On Site SEO оптимизацията представлява значителна част от вашите SEO услуги. Ето защо, ако SEO компания не предлага On Site SEO оптимизацията, те не предоставят професионални SEO услуги, което означава, че вашият екип трябва да намери друга агенция.

6. МЕСЕЧНИ ОТЧЕТИ

Прозрачността е от съществено значение, когато става въпрос за SEO услуги. Търсете агенция, на която екипът ви да може да се довери и да разчита, да добавим още нещо важно, нека да е SEO компания, която включва редовни месечни отчети, е от решаващо значение.

С отчета за изпълнението, вашият бизнес може да получи незабавна представа за резултатите от прилаганата от агенцията SEO стратегия. Като пример вашият отчет може да обхваща органичния трафик на вашия уебсайт, процента на реализация и класирането в резултатите от търсенето.

В допълнение към получаването на месечен отчет, услугите на вашата SEO компания трябва да включват и време с вашия специален акаунт мениджър / или просто консултант. Когато провеждате редовни срещи с акаунт мениджъра, вашият екип може да задава въпроси, да преглежда докладите и много други неща.

Накратко, рутинните срещи помагат на вас и вашия екип да останете удовлетворени от работата с вашата SEO агенция и заедно да преследвате максималната ефективност от отганичното си присъствие в търсачките.

7. НЕПРЕКЪСНАТА SEO ОПТИМИЗАЦИЯ / ПОСТОЯННА ОПТИМИАЦИЯ< SEO Е ПОСТОЯНЕН ПРОЦЕС

SEO е постоянна стратегия, поради което дефиницията на SEO услуги обикновено подчертава партньорството, което вашият бизнес формира с вашата SEO агенция. Непрекъснато си сътрудничите с вашата агенция, поради което SEO компаниите трябва да работят като естествено "съшита" услуга към на вашия бизнес.

Ето защо техните услуги трябва да включват постоянна оптимизация.

С непрекъсната SEO оптимизация, вашата SEO агенция непрекъснато оптимизира вашия сайт. Дори след като вашият сайт отговаря на SEO стандартите, те продължават да намират начини да подобрят и подобрят вашата SEO стратегия, която ви позволява да печелите повече от SEO.

Вашият специализиран акаунт мениджър , например, може да намери допълнителни ключови думи за вашия бизнес, към които да se насочите za rabota. Това откритие се превръща в ново съдържание, което води до популяризиране на това съдържание пред блогъри, влогъри, инфлуенсъри във вашата индустрия.

Без значение колко напреднала или успешна става вашата SEO стратегия, вашата компания и SEO агенция могат да я направят с един процент по-добра. Ето защо е изключително важно за вашия бизнес да си партнирате с агенция, която разпознава това и вижда потенциала на вашия сайт.

Извод:По своята същност услугата по оптимизация на сайтове е комплексна и в себе си съдържа голям набор от средства и техники, благодарение на които един сайт става популярен, откриваем в търсачките и получава таргетиран трафик от тях! Добре оптимизираните сайтове покриват всяко едно от изискванията на търсачките, за присъствието си в мрежата и достигането до верните, точните потребители. Освен популярност, оптимизацията спомага за по-голямата добавена стойност на проекта, а погледнато в детайли се започва от неговата бързина и се стига до неща като потребителската удовлетвореност и добрата конверсия на резултатите и добро ROI. SEO оптимизация на сайт е услуга, от която всеки един онлайн проект, независимо дали сега се лансира сега или има дълга история, се нуждае задължително!!!

SEO на сайтове в миналото беше доста по-различна, от тази която се налага на специалистите да извършват днес. В следващите редове ще Ви представим съвсем ясно и точно динамиката на развитие и сложността на самата оптимизация за сайт и това, което я описва адекватно днес! Ще разберете еднозначно (ще се постараем адекватно това да стане на разбираем език) SEO оптимизация се прави от професионалисти, за да бъде ефективна, та ако искате кажете и безопасна, ергономично направена и поддържана.

Да започнем генерално и изначално – ма ли нужда сайта Ви от SEO оптимизация и каква е разликата между SEO 1.0 и 2.0?

Поглеждайки към задачите, целите и техническото обезпечение – функциите на един сайт представен в онлайн пространството, той цели да популяризира дадена марка, продукт, услуга, може да информира / продава и е дори лице пред обществото на дадена фирма (неминуема част от електронния и PR и нейната онлайн репутация). За да стане това факт обаче, нужно е сайта да бъде достатъчно видим и оттам да стане трайно предпочитан от потребителите в мрежата, да задържа вече посетили го и да „захваща“ нови клиенти.

Повечето SEO специалисти са на мнение, че по-голяма сила от тази на органичния трафик няма онлайн!

Защо?

Защото единствено органичният трафик в мрежата е толкова лесно конвертируем. Стигаме до извода, че органичните резултати и трафика формиран след намиране на сайт в резултатите от търсенето му в мрежата, са двете взаимно свързани неща, най-търсени като ефект от всички интернет предприемачи (притежатели на сайтове, маркетолози занимаващи се с даден интернет проект).

Повторно ще попитате – защо?

Защото реалният шанс потенциален клиент да кликне на сайта ви от резултатите от органично търсене е много по-голям, да не говорим, че така (за разлика от присъствието в платените резултати от Google Ads) много потребители си градят мнение за статуквото, за „тежестта“ на фирмата и така като следствие идва и по-високата степен на доверие в бранда ви.

SEO е услуга, която определено е много добра инвестиция и то с висока възвръщаемост във времето. Самият процес на оптимизация за всеки проект и сайт е различен – няма фиксирана цена на услугата, обща стойност и набор от задължителни мерки и действия. Всичко се определя от вида на сайта, бранша на бизнеса, целевата група клиенти и самите цели на СЕО оптимизацията. Оптимизацията на сайтовете за търсещи машини е една от най-популярните уеб маркетинг услуги по целия свят и всяка секунда се появява и оптимизира нов сайт в мрежата казано отговорно и заявено буквално.

Фактите сочат, че неоптимизирани добре сайтове в On Site SEO (онсайт) частта си / с лоша структура / – нямат шанс да се класират на първите позиции в търсачките. Освен това на фона на казаното току-що – над 90% от кликовете на търсещите клиенти са именно за сайтове ситуирани на първите места в търсачките от органично търсене. Тоест без оптимизация по поправка на бъгове по софтуера, текста няма шанс да заемете челните позиции!

SEO (Search Engine Optimization). Searching Concept

Off Page SEO е заниманието по набавяне на връзки и бранд сигнали от мрежата за Вашия проект. Линкове и цитирания в релевантни, важни за индустрията или сферата Ви на услуги сайтове е важна част от реализацията на SEO. Следват сигналите от социалните мрежи, коментари в онлайн издания, сайтове за ревюта и класации в интернет.

SEO 1.0 и SEO 2.0

Другото делене е в исторически план – преди „во време оно“ или SEO 1.0, както специалистите го наричат – беше достатъчно да се оптимизира за ключовите думи и фрази, които внимателно сме подбрали в семантичното си ядро. Тоест линкването на подобни ключови думи към началните страници на сайтовете от източници с различен произход в мрежата (често и произволни можеше, неподбрани добре!) беше достатъчно да се появи сайта ни на предни позиции в Гугъл. Но, не и днес. Плътността на ключовите думи и линкването им към сайта без спазване на анкор (ancor text) съотношението накрая не са достатъчен критерии за „доброто ранкване“ на сайта в SERP.

Така стигаме до съвременният вариант на SEO – SEO 2.0, където всичко зависи от по сериозната конкретика в изискванията за удовлетворяване на потребностите на онлайн потребителя (нещо, за което дефакто, търсачките се грижат), заради което менят и усъвършенстват алгоритмите си; Например Rank Brain)!

Разбира се оптимизаторите на сайтове първо се питат, каква е темата на самият сайт и какво ще търсят евентуално потребителите от него, като цел и каква информация потребяват и как представена им допада? Освен гъстотата на ключовите думи, днес вече е важна стойността на текстовете, полезността на съдържанието в един сайт (така стана вече днес, за да ни спори намирането на правилният сегмент потребители за сайта), usability интерфейса му, правилното софтуерно обезпечаване и добрия избор на хостинг партньор! On Page / On Site оптимизацията вече са неотменна част от сърч маркетинга и несъмнено са част от комерсиалния успех на дадена фирма или организация.

 

TOP