Уеб дизайнът – още една гледна точка!

Днес всички са увлечени по оптимизация и популяризация на уеб сайтовете и много забравят, че, за да дойдат на уеб сайта посетители, неговият web design е важен и че те се влияят от следните основни фактори:

  • Уеб дизайнът на сайта трябва да бъде индивидуален;
  • Web design – ът на сайта трябва да бъде запомнящ се;
  • Дизайнът на уеб сайта може да бъде класически или модерен;
  • Web design – ът на уеб сайта може да бъде съвременен или изпълнен в стил ретро;
  • В уеб дизайна могат да бъдат предвидени флаш елементи;
  • Web design – ът на сайта трябва да бъде удобен.

И най-вече да не забравяме да приемам, че дизайнът на уеб сайта задържа посетителите, за да получат информация и по възможност да станат клиенти.

Съществува определено правило за задържане на потребителя на сайта. То гласи следното: „Уеб дизайнът е длъжен да задържи потребителя в първите 5 секунди от пребиваването му на сайта. Ако това не се получи, то след пръв поглед на главната страница и среща с разочароващ дизайн, потребителят ще затвори вашата страница, забравяйки за нейното съществуване за дълго време.“.

При създаването на уеб сайта в дизайн студио „Уеб Дизайн България“, Вие ще получите креативен дизайн на сайта, максимално съответстващ на вашите желания. Нашите уеб дизайнери ще разработят за вас:

  • Един индивидуален дизайн на главната страница на уеб сайта
  • Дизайн на страниците от главните раздели от уеб сайта

Съществуват сайтове, които не се нуждаят от хубав и качествен дизайн, на такива сайтове се намира различна архивна информация или определена услуга. Тези уеб сайтове са много малко – 5% от общия брой, а останалите 95% се стремят да изглеждат достойно сред многочислените конкуренти.

Дизайн спрямо типа уеб сайт

Сайтовете от портален тип най-често се изграждат с удобен и минималистичен дизайн и са сериозно програмно обезпечени. Дизайнът на сайта се изпълнява на основата на фирмения стил на компанията: цветово решение, лого тип, шрифтове и т.н.

Бизнес и корпоративните сайтове условно могат да бъдат разделени на две части:

  • сайт за посетители, клиенти и партньори
  • сайт за сътрудници на компанията

За удобство на ползване ние препоръчваме да се изградят тези два блока в различни цветови решения.

Ние препоръчваме уеб сайтът Ви да бъде светъл: бял фон или друг много светъл, класически шрифт – черен или много тъмен, хоризонтално меню – ляво подравнено. В хоризонталното меню, приемаме го за навигационно, следва да се разположат бутони като „За компанията“, „Продукти“, „Услуги“, „Контакти“. В отделно вертикално меню можете да разположите подробно и по съответните позиции вашите продукти или услуги.

Ние смятаме, че е ползването на графики трябва да става в минимални количества и ползването им да бъде само на места, където е необходимо да се привлече вниманието на потребителя. Даденият подход ще направи зареждането на страниците минимално по време и ще позволи привличането на вниманието на потребителите на необходимите елементи.

В зависимост от спецификата на компанията следва избор на топла или студена цветова гама. Стилистиката се избира в съответствие с корпоративния стил на компанията.

Главната задача на web design-ът на сайта е да привлече вниманието на потребителя и да му помогне да си състави благоприятно впечатление за компанията.

Структурата на уеб сайта трябва да се разработва по принципа на „двата клика“, обезателно да се указва на страницата пътя на потребителя с възможност за връщане, обезателно присъствие на спомагателна навигация от типа: изпрати на приятел, добави в избрано, виж контакти, направи стартова.

Условия за разработка на уеб дизайн

Преди разработката на уеб дизайна Вие попълвате подробна анкета за разработка и изхождайки от Вашите желания и нашия професионализъм, ние създаваме web design.

По договор ние разработваме два варианта на web design.

Необходимото количество шаблони се определя с Вас.

Вие можете да внасяте изменения в дизайна на сайта, но не в повече от 2 електронни писма за един макет. Писмата не са ограничени по обем.

Всеки макет се утвърждава с подпис на оторизираното лице и подпис на компанията.

След създаването им, всички макети се придвижват към интегрирането им с програмната част.