Професионален уеб дизайн

Нека Ви предупредя, тази статия е написана с идеята, за да опознаете нашето уеб дизайн : web design студио.

От друга страна, толкова много е изписано по темата, толкова загадъчно се пише за web design – a, че е нужно да се „тури ред“ или да се опрости изказа. Навярно, най-удачния способ е да се разкаже за уеб дизайна като го сравним с общоизвестни неща.

Да започваме Много хора считат, че web design – а е това как изглежда страницата на сайта на екраните на нашите монитори.

Външния вид на страниците, това е само върха на айсберга и ако сравним с автомобила, там под водата има много и различни устройства. Турбини, колела, скоростни кутии. Важно е всичко това да работи в синхрон.

Web design студията обичайно започват да Ви продават всичко това по отделно. Те казват: „Ние отлично правим скоростни кутии (система за управление на съдържанието)“. Купете я от нас. За какво ви е скоростна кутия ако нямате колела?
Като цяло, трябва да стигнем до вилата, а не да си купя добра резервна част. Но докато не опознаеш автомобилите лесно може да се получи красива червена кола, с колела и един инжектор, но без двигател. Трябва да се правят неща, които работят, цялостни механизми за успех. Ние се опитваме да направим това добре. Ако имате определен бюджет ние няма да ви кажем: няма пари за реклама ? Добре, нека тогава се върнем заедно към този проблем, да обмислим. Ние знаем, че сайт без реклама, промотиране и популяризация / оптимизация е панталони без крачоли. Или е вкусна вечеря, без прибори за хранене. Кола без двигател. Е, добре, достатъчно сравнения – нека бързо преминем към това какво Интернет може да ви даде – и да приключим въпроса. А аз пиша тази статия в автосервиза и колата ми скоро ще е готова. И сега ще се опитаме да опишем всичко важно за уеб дизайна и Интернет, всички мерки, които се причисляват към верните такива при изработка на сайт, да назовем верните принципи.

Като начало: Интернет това е ново средство за масова информация. Сега всеки може да открие свой вестник, или телевизионен канал, ако желае. И ако едно време това беше по джоба само на много състоятелни хора (да откриеш вестник), то сега: намирате един студент, плащате му около 600 Евро и Вие вече сте издател. И Вас даже ще Ви четат (само че за 600 Евро читатели ще бъдете Вие и Вашият студент).

Именно тук се започват проблемите. Всички подред не могат да бъдат добри издатели. И добри журналисти всички наред не могат да са. И появяват се в Интернет милиони страници на ден, никому ненужни и съвършено безполезни. Изграждането и публикуването на всички тези страници това е част от web design- а.

Като второ: Интернет е мощно рекламно средство. Мощно е то поради, че рекламните заставки се показват на тези, които сега са заинтересовани, а не на всички подред както телевизията. В резултат ефективността на показванията/излъчванията в Интернет в десетки пъти надвишава ефективността на тези в телевизията. И е значително по-евтино, между другото. Рекламата и анализа на пазарите, това също е част от уеб дизайна.

Като трето: голямо число от Вашите клиенти често ще подхождат на Вашия сайт , както в офиса Ви. И ето защо, както изглежда Вашия сайт и то по скоро как работи, ще говори много на потребителите и ще оформя мнение в техните очи. Знаете ли защо сайта на BTV струва стотици хиляди лева? Не защото той е някакъв по особен. А защото неговата основна задача е да вдига акциите на медията, нейния рейтинг. Видно е че по този начин все повече акционери се привличат чрез сайта. Повишаването на стойността на акциите на фирмата е също част от web design – а.

Като четвърто: В болшинството от случаите (ако Вие се занимавате малко или много със стандартизиране) Вашият сайт може сериозно да разтовари Вашия офис. Не е нужно да назначавате 30 консултанта, ако можете добре да изложите отговорите на стандартните въпроси на Вашите клиенти на сайта. Това като първо. И освен това после към Вас ще се обръщат вече подготвени клиенти. Не трябва да го обещавате вече в очевидни неща – той вече почти всичко си е изяснил на сайта. Ако нещо е останало неясно, то той след задаване на въпрос онлайн, вече е получил отговор. Организацията на труда и оптимизацията на производствените процеси във фирмата Ви – това също е част от web design-а.

Като пето: В Интернет няма граници, и Вашия клиент не задължен да живее в съседство, или да посещава офиса или магазина Ви. Препоръките на клиентите един друг – това не е единствения начин да получите клиенти. Така че Интернет може да Ви даде нова аудитория, нови клиенти. Главното ще остане какво да им предложите. Но с това, разбирам, нямате проблем. Търсене на нови клиенти за бизнеса Ви – това е също web design – a.

Като шесто: 80% от Интернет сайтовете не работят. Част от тях, защото са лошо направени, а част са направени добре, но обещават на хората неизпълними неща, които не могат да изпълнят. От тук идва извода, че следва да се доверявате на уеб дизайн студия, които изпълняват комплексни Интернет услуги (от хостинга и създаването на сайт, до оптимизацията на сайта, позиционирането му в търсещите системи и оптимизацията на работата във Вашия бек-офис). Ние правим всичко това, комплексна работа,на конкурентни цени – при нас има уеб дизайн /web design/ услуга разгърната по правилен начин .
Послепис.

Доволно странно от моя страна е да се говори за уеб дизайн без да се употреби думата „програмиране “. Но аз няма да го правя. Понятно е, че всичко по-горе изброено да се прави без програмен състав е невъзможно. Аз се сещам сега за друго. Уеб дизайнът не обслужва само пренасянето на стари, отдавна известни услуги и стоки в сферата на Интернет комуникацията. Има още много потребности, които са се оформили именно с разгръщането на Интернет средата. Това е поща, търсене на информация в Интернет, обслужване на програми, програмна логистика. Да се оформи това в работеща конструкция – това също е задача на web design – а.

Как е правилно да се изписва: уеб дизайн, web дизайн, web design? Според мен така: уеб дизайн и web design.