Надежден хостинг – основата на успешното присъствие в интернет.

В съвременните пазарни условия притежаването на надежден хостинг партньор е ключов фактор при изграждането бизнеса Ви в Интернет. Може да предпочетете да ползвате безплатен хостинг като за начало, за да спестите някой месечни разходи. Дали това е добър вариант и дали тези услуги всъщност са безплатни?

Какво е безплатен хостинг ?

Има много доставчици на хостинг, които предоставят място, на което да качите своя уеб сайт , без да заплащате никакви такси – това е т.нар безплатен уеб хостинг .

Доставчиците на безплатен уеб хостинг не взимат пари за предоставянето на своите услуги, но, в замяна на предоставено от тях, те или поставят свой рекламни банери или банери на клиентите си на Вашия сайт.

Доставчиците на безплатен уеб хостинг поставят рекламни банери на Вашия сайт като така те печелят пари на гърба Ви. Реална е и възможността сред рекламни съобщения на сайта Ви, да попадне и реклама на някой пряк Ваш конкурент, което би довело да сериозни неприятности и загуби за бизнеса Ви.

Недостатък на безплатният уеб хостинг си остава и:

Предоставянето на много малко или недостатъчно във времето дисково пространство

  • Лоша видимост и бавната връзка към уеб сайта.
  • Не предоставя сигурност и гаранции за евентуалните загуби
  • При възникването на технически проблем, може да направи Вашият уеб сайт недостъпен за потребителите за неопределено дълго време.
  • Доставчиците на безплатните хостинг услуги не включват в пакетите си цифрови сертификати (SSL), които се използват при онлайн разплащания, on-line трансфери, електронно банкиране и др.
  • Не е възможно разполагането на сайта на собствен IP адрес
  • Обикновено липсва така важната 24/7 поддръжка

Уеб Дизайн България предоставя хостинг на всички български сървъри като е изградила дълготрайни сътрудничества с компаниите за хостинг.