Управление на онлайн репутация

Пожелаваме ви да сте сред малцината щастливци, за които в онлайн пространството се ширят само добри коментари.

Няма какво да се залъгваме обаче. В днешно време всичко е в интернет и интернет е навсякъде. Достатъчен е един единствен негативен коментар, неприлична снимка или пост от недоволен клиент и с вашата положителна онлайн репутация е приключено, ако не вземете бързи и адекватни мерки.

Преди години, когато интернет и социалните мрежи все още прохождаха, да се поддържа добра репутация не беше толкова трудно. Но днес информацията достига до милиони потребители още в мига, в който е качена и всяко ваше действие онлайн става достояние на клиентите ви, всеки негативен коментар руши репутацията ви и ако искате да поддържате добро име ви е нужно добро управление на онлайн репутация.

За радост в последно време голяма част от мениджърите на българските компании започнаха да заделят средства за изграждане на положителен имидж на компанията си или на продуктите които представят. До сега някои разбираха дигиталния живот само като уеб дизайн на сайт.

Защото осъзнаха неоспоримия факт, че публикациите и коментарите от потребителите в интернет не мога да се спрат ( още повече, че голяма част от тези коментари са анонимни ).

Не чакайте да се случи немислимото, а потърсете услугите на специалистите по ОRМ.

Не подминавайте с лека ръка анализа на поведението на интернет потребителите и мненията, които пишат за вас. Уверяваме ви, че това ще доведе до доста неприятни последици за вас и вашия бизнес. Бъдете активни и участвайте във форуми, социални мрежи и чатове – създайте здрави връзки с клиентите си. Говорете на техния език и се вслушвайте в тях – това ще ви сближи емоционално. Редовно следете за негативни публикации в социалните мрежи или форумите и ако забележите такива – реагирайте своевременно.

Изграждането и управлението на онлайн репутация не е никак лесно както може би ви се струва на пръв поглед, затова ви съветваме да се обърнете към професионалистите по управление на положителен онлайн имидж.