fbpx

Управление на онлайн репутация

Пожелаваме ви да сте сред малцината щастливци, за които в онлайн пространството се ширят само добри коментари.

Няма какво да се залъгваме обаче. В днешно време всичко е в интернет и интернет е навсякъде. Достатъчен е един единствен негативен коментар, неприлична снимка или пост от недоволен клиент и с вашата положителна онлайн репутация е приключено, ако не вземете бързи и адекватни мерки.

Преди години, когато интернет и социалните мрежи все още прохождаха, да се поддържа добра репутация не беше толкова трудно. Но днес информацията достига до милиони потребители още в мига, в който е качена и всяко ваше действие онлайн става достояние на клиентите ви, всеки негативен коментар руши репутацията ви и ако искате да поддържате добро име ви е нужно добро управление на онлайн репутация.

За радост в последно време голяма част от мениджърите на българските компании започнаха да заделят средства за изграждане на положителна репутация на компанията си или на продуктите които представят. До сега някои разбираха дигиталния живот само като просто наличе на сайт.

Всички вече оссъзнаха неоспоримия факт, че публикациите и коментарите от потребителите в интернет не мога да се спрат ( още повече, че голяма част от тези коментари са анонимни ).

Не чакайте да се случи немислимото, а потърсете услугите на специалистите по Online Reputation Management (ОRМ).

Не подминавайте с лека ръка анализа на поведението на интернет потребителите и мненията, които пишат за вас. Уверяваме ви, че това ще доведе до доста неприятни последици за вас и вашия бизнес. Бъдете активни и участвайте във форуми, социални мрежи и чатове, чатботове – създайте здрави връзки с клиентите си. Говорете на техния език и се вслушвайте в тях – това ще ви сближи емоционално. Редовно следете за негативни публикации в социалните мрежи или форумите и ако забележите такива – реагирайте своевременно. Можете да ни потърсите само за мониторинг и анализ и след това да решите дали ще продължите с последващи действия по превантивна или кризисна (според ситуацията установена в анализите) репутация.

Изграждането и управлението на онлайн репутация не е никак лесно както може би ви се струва на пръв поглед, затова ви съветваме да се обърнете към професионалисти като нас / нашия екип.

TOP